Obsah

 

 

Zdravotnická dokumentace a GDPR

GDPR v ordinaci lékaře nebo ve zdravotnickém zařízení

Ochrana osobních údajů ve zdravotnictví není nic nového, již podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, jsou definovány tzv. citlivé údaje a jejich zpracování při poskytování zdravotních služeb. 

On-line kniha Provoz lékařské praxe - průvodce úspěšným řízením ordinace se zdravotnické dokumentaci a GDPR věnuje v několika kapitolách. Konkrétní dotazy Vám zodpovíme v rámci předplatného. Svůj dotaz můžete položit zde.

Podívejte se, jaké články jsme pro Vás připravili na témata

Zdravotnická dokumentace

Zdravotnické dokumentaci, jejímu vedení, archivaci a skartaci se věnujeme v těchto oblastech:

Vyhláška o zdravotnické dokumentaci

Zákon o zdravotnické dokumentaci, který uživatelé často hledají, je ve skutečnosti vyhláška. 

24. července 2018 nabývá účinnosti NOVELA.

Vyhlášce se věnujeme v mnoha dokumentech.

GDPR ve zdravotnictví

Jak se připravit na GDPR v 5 krocích - ve zdravotnictví

Jak se připravit na GDPR v 5 krocích - ve zdravotnictví

Obsah brožury

  1. Nakládání s osobními údaji
  2. Nutnost udělení souhlasu se zpracováním osobních údajů
  3. Zabezpečení osobních údajů
  4. Zpracování a zabezpeční údajů o zdravotním  stavu
  5. Povinnost ve vztahu k subjektům osobních údajů
  6. Povinnosti ve vztahu k dozorovému úřadu
  7. Příklady porušení GDPR ve zdravotnictví
  • Stručný přehled dokumentů, které je třeba mít v souvislosti s GDPR
    k dispozici
  • Bonusy
    • Smlouva o zpracování osobních údajů
    • Souhlas se zpracováním osobních údajů a poučení subjektu údajů